Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Programmet klart för digital träffpunkt

Nu är vårens program för Karlskogas nya digitala träffpunkt Diggi & Tala klart. I ett brett samarbete bjuder kommunen och föreningen Kontaktservice in till aktiviteter. För att underlätta för alla att komma igång inleds varje träff med stund då man får hjälp med tekniken.

Alla som vill kan vara med och delta. Det enda man behöver är en smarttelefon, surfplatta eller dator. Anmälan gör man via e-post eller telefon. Vi börjar varje aktivitet med en halvtimmes Diggi-kaffestund då vi hjälper vi till med uppkopplingen, berättar Liliana Cortes, samordnare för sociala aktiviteter, Karlskoga kommun.

Tillsammans med Kontaktservice har hon satt samman programmet med aktiviteter för våren. Karlskoga bibliotek deltar med boktips och högläsning och kommunarkivet med föreläsningar. Studieförbunden NBV och RF-SISU arrangerar musikunderhållning och sittgympa. Fler aktiviter kan tillkomma.

Viktigt att få träffas

– Målet var att få till ett brett program som kan locka många. Det är viktigt att få träffas och samtala, att få fysisk aktivitet och ta del av kultur. Vi lägger till fler aktiviteter utifrån deltagarnas intresse, säger Liliana Cortes.

En av de mest populära aktiviteterna är sittgympa och det har man redan hunnit prova på i digital form med positivt resultat.

– Vi har smygstartat sittgympan för att se hur det funkar och det blev jättelyckat. Nu hoppas jag att vi kan få med minst 70 deltagare som vi brukar ha, säger Liliana Cortes.

Fakta om Diggi & Tala

Program för digitala träffpunkten Diggi & Tala, våren 2021PDF (ladda ner pdf)

Så gör du för att anmäla dig till aktiviteter:

Skicka din anmälan till: liliana.cortesinsignares@karlskoga.se eller kontaktservice@telia.com

Du kan också ringa till 0586-617 44 eller 0586-621 34

Tidigare artiklar om digitala träffpunkten:

Digital mötesplats för äldre blir verklighet

Vill du bli diggivän?