Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Flextrafiken underlättar resan till vaccinationsmottagningen

Nu är det klart med en ny flexpunkt vid vaccinationsmottagningen i Karlskoga. Det innebär att det blir lättare för de som ska vaccinera sig mot Covid-19 att ta sig till mottagningen.

En ny flexpunkt har placerats ut vid Skrantahöjdsvägen 42, strax utanför vaccinationsmottagningen som ligger i Baggängen i Karlskoga. Flexbussen är tillgänglighetsanpassad vilket gör att många har möjlighet att resa med bussen.

Ingen ska behöva avstå vaccination för att man inte kan ta sig till vaccinationslokalen. Vi hoppas att den nya flexpunkten ska fungera som ett bra alternativ om man inte har möjlighet att ta sig dit på annat sätt, säger Josephine Nilsson, tillgänglighet- och kollektivtrafiksamordnare på Karlskoga kommun.

Den nya flexpunkten, med numret 730, är redan på plats och resor kan bokas till och från flexpunkten från och med nu.

Boka resa med flextrafiken

Flexbussen trafikerar mellan särskilda hållplatser, så kallade flexpunkter och är tillgänglig på helgfria vardagar mellan klockan 9.30-16.30. För att boka ringer man till Beställningscentralen och uppger vilken flexpunkt man vill bli hämtad vid. Flextrafikens buss hämtar sedan upp vid den bestämda flexpunkten och kör till den flexpunkt som angavs vid beställningen. Resan kan bokas upp till 14 dagar i förväg men senast 30 minuter innan önskad avresa.