Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Juniorer uppvaktades för sina idrottsprestationer

På bild från vänster, Siv Björck Kjellgren 2:e vice ordförande KFN, David Warnquist, Calle Johansson Härdig, Elaine Lindholm 1:e vice ordförande KFN och Margaretha Rosberg ordförande KFN

Varje år uppmärksammar Karlskoga kommun SM-segrare och segrare vid mästerskap för både juniorer och seniorer. Tisdag den 26 januari 2021 uppvaktades två junior SM-guldmedaljörer i Karlskoga för sina idrottsprestationer under 2020.

I vanliga fall sker uppvaktningen i Nobelhallen i samband med att Karlskoga kommun är matchvärd, men på grund av pågående pandemi genomfördes den istället utomhus på Alfred Nobels torg. På plats delade kultur- och föreningsnämndens ordförande Margaretha Rosberg ut den symboliska värdechecken med stipendiesumman och en Alfred Nobel medalj till 2020 års segrare, David Warnquist och Calle Johansson Härdig.

2020 års juniorsegrare

David Warnquist, Västra Atletklubben
David vann ungdoms SM den 14 februari 2020 i Örebro, precis innan coronapandemin. Han vann på ett resultat på 127 kg i bänkpress. Efter det har han lyft 150 kg och är en kille som utvecklas hela tiden. David är rankad etta för ungdomar i bänkpress i Sverige.

Calle Johansson Härdig, Karlskoga Enduroklubb
Vann JSM-guld i Enduro 4 oktober 2020 i Töreboda. Han vann med mindre än en sekunds marginal.