Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Ungdomarna bjuder in till livesändning

En UNIK kväll skapas för ungdomarna i Karlskoga som är helt digital och som innehåller massor av aktiviteter.

På tisdag 22 december skapas ett digitalt evenemang som riktar sig till ungdomar från årskurs 7 upp till 17 år. Det är fjärde gången ett UNIK evenemang anordnas och klockan 18.00 startar ungdomarna en podd där det blir önskemusik och samtal utifrån olika teman. Kvällen avslutas med en livesändning genom Karlskoga kommuns Youtube-kanal.

Det är ungdomarna själva som leder kvällen tillsammans med lite lokalkändisar och det blir inslag av kahoot, julbingo, pyssel och återbrukstips, live musik och lite utmaningar.

Nytt roligt och utmanande upplägg

Det blir en testomgång hur det kommer att funka med länkar och sånt där. Vi vill ändå erbjuda något så det händer nånting med lokal anknytning och förhoppningen är att det ska locka ungdomar att delta och vara aktiva under kvällen. Tanken med eventet är att trots rådande omständigheter kunna erbjuda ungdomar en rolig kväll med möjlighet till interaktion digitalt, säger Kristin Adamsson som är med och samordnar UNIK-kvällen.

Mer information

All information kommer att läggas ut på instragramkontot Mer ung Karlskogalänk till annan webbplats

Vad är UNIK?

UNIK står för Ungdomars nöjeskvällar i Karlskoga och är ett utökat samarbete från Drogfri skolavslutning. Den utökade satsningen på drogfria evenemang påbörjades 2020 och planen är att genomföra event i samband med samtliga skollov. Bakom eventen finns en bred samverkan mellan Fritidsgårdarna Stacken och Skranta, skolfritidsledare Bregårdsskolan, kultur och föreningsförvaltningen, Karlskoga hem, Österledskyrkans ungdomsledare, Baptist kyrkan, Karlskoga andan, Polis, Socialtjänst, Möckelnföreningarna, Nattvandrarna, RF Sisu Örebro län, Västra länsdelen mot droger, Ung teater, Ungdomsfullmäktige samt referensgrupper med unga. Samordnande för arbetet är Folkhälsoförvaltningen.