Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Storsatsning runt Aggerudsviken

Karlskoga kommun fortsätter utveckla området runt Aggerudsviken och förbereder just nu för fler attraktiva bostadstomter.

Planeringsarbetet för ett nytt bostadsområde, där de två färdigställda husen vid småbåtshamnen är den första etappen, har pågått under många år. Nu fortsätter arbetet med ytterligare fyra mindre bostadskvarter med ett mycket attraktivt, strandläge i södra delen av Aggerudsviken.

Sammantaget kommer det att byggas ett 30-tal bostäder och området kommer bestå av antingen villor eller radhus. Det kommer även byggas en liten hamn där det går att lägga till med båten.

Det här är en spännande satsning där vi möjliggör för en helt ny typ av boende i Karlskoga, med närhet till sjön och även egen brygga, säger Daniel Berg som är projektkoordinator för stadsbyggnadsprojekt på Karlskoga kommun.

Förberedande arbete

Under hösten och vintern är man i full gång med projektering och andra förberedelser inför det fortsatta arbetet. Under våren 2021 är planen att kunna påbörja anläggningsarbetet på plats. Kommunens samarbetspartner i detta projekt är Peab.