Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Distansstudier kommunal vuxenutbildning

När du har blivit antagen till en distanskurs inom den kommnala vuxenutbildningen kommer vuxenutbildningen att anmäla dig som studerande hos Hermods. När kursperioden närmar sig kommer du få inloggningsuppgifter till din e-postadress. Om du inte hittar mailet med inloggningsuppgifter kontrollerar du först din skräppost/spam-mapp och därefter kontaktar du skolexpeditionen på Vuxnas lärande

När du har loggat in i Hermods webbplattform Novo kommer du att ange vilket betygsmål du siktar mot och därefter kommer uppdragen att levereras till dig i Novo. Du har också möjlighet att kommunicera med lärare via meddelandefunktionen på Novo.

Om du har frågor gällande kursinnehåll, uppdrag, tekniksupport, datum för inlämning och bokning av muntlig examination gör du det via Novo eller kontaktar Hermods support. Via Novo har du kontakt med din lärare och vid muntliga examinationer använder Hermods Internettjänsten Adobe Connect.

Gäller det allmän information om distansstudier samt datum för nationella prov med mera publiceras det på Novo och här på vår webbplats. 

Eget ansvar

Det är ditt ansvar som studerande att hålla dig kontinuerligt uppdaterad gällande dina distansstudier.

Under en 10-veckors period ansvarar du för att följa din kursplanering, genomföra uppdrag och prov samt boka och genomföra den muntliga examinationen som avslutar kursen. Om du läser en 100 poängskurs motsvarar det 20 timmars studier i veckan. Det ställer stora krav på dig som distansstuderande.

Hermods och webbplattformen Novo

Hermods bedriver sina distanskurser via sin lärplattform Novo. För att du ska komma igång på ett bra sätt har vi samlat lite länkar.

Hermods har producerat ett antal instruktionsfilmer gällande Novolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Teknisk hjälpguide på Hermods/Novolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Litteraturlista

Du hittar aktuell kurslista på Hermods hemsida.

Kurs- och litteraturlistalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nationella prov

Om det ingår nationella prov i din distanskurs kommer du att göra vissa delar på Vuxnas lärande Ekeby. Mer information ges via Novo och på denna webbplats. Tänk på att ta med ID-handling när du ska göra nationellt prov.

Dina muntliga examinationer kan du göra hemma vid din dator eller kontakta skolexpeditionen på Ekeby, för att boka en dator för muntlig examination.

Information och datum Nationella prov för Period 2 - 25/3-31/5 hittar du här>>>PDF

Information från Hermods.se

Om din fråga gäller uppgifter i din kurs, bedömning, dina resultat, examination så kontaktar du i din lärare via Novos meddelandefunktion.

Om din fråga är studerandeadministrativ och handlar om din studieplanering, antagning, avbrott, studiemedel eller andra frågor (t ex skrivtillfällen för prov och liknande) se i Novo under rubriken Mitt Hermods. Hittar du inte ditt svar där ber vi dig kontakta genom att klicka här Hermods Support eller för kontaktuppgifter till Hermods Support, se nedan.

Hermods support hjälper även till med tekniska frågor gällande Adobe Connect.
I Novo har vi samlat svar på vanliga frågor under Support -> FAQ.

Har du övergripande synpunkter på kursinnehåll, misstanke om fel på länk eller övrigt i din kurs eller på din/dina webblärare ber vi dig kontakta Hermods Support. Länken för kontakt till Hermods Support har du också längst ner till höger på varje sida i Novo.

Vill du framföra förbättringsförslag eller klagomål på undervisningens kvalitet, studiemiljön eller andra missförhållanden knutna till din utbildning kontaktar du studerandeombud@hermods.se.

Kontaktuppgifter till Hermods

Om du är osäker på vem du ska kontakta så kan Hermods support hjälpa dig att hitta rätt person.

E-post: support@hermods.se

Telefon: 010-142 10 00

Ordinarie telefontider:
Helgfria vardagar: Måndag – Fredag 09.00 – 16.00
Kvällsöppet: Måndagar och Onsdagar 17.00 – 19.00
Helgöppet:Lördag – Söndag 12.00 – 15.00

Uppdaterad 2019-05-20