Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Om förskolan

Humlan

Humlans förskola ligger centralt med närhet till både natur och det kulturella utbud som erbjuds. Humlan är Karlskogas enda förskola som är öppet nästan alla dagar hela dygnet om behovet finns. Undantagen är storhelgerna påsk, pingst, midsommar, jul och nyår samt fyra semesterveckor då det är stängt.

Förskolan är öppen dagtid för barn 1-5 år. Humlan har också öppet på kvällar efter 18.00, nätter och helger och vänder sig då även till barn från 6 år. Humlan vänder sig till barn med föräldrar som har obekväma arbetstider.

Vi är en kvälls- och nattöppen förskola, Humlan natt och dag, för barn vars föräldrar arbetar kvällar, nätter eller helger.

Det finns två placeringsalternativ:

Du som har placering på Humlans Förskola kvällsöppna och som arbetar kvällstid kan få barnomsorg från 6:00 och till 19.30 på vardagar (måndag-fredag) på Humlan. Detta gäller barn som går på Förskola 1-5 år.

Du som har placering på Humlans Förskola Natt & Dag och som arbetar kvällar, nätter och helger är förskolan öppen dygnet runt, helg som vardag, med undantag för storhelger. Förskolan är då stängd från kl. 19.30 dag före jul-, nyårs-, pingst-, midsommarafton och långfredag till kl. 6.00 vardag närmast efter storhelg. Detta gäller för barn som går på Förskola 1-5 år samt Skolbarn 6-12 år.

Vi på Humlan är ute mycket då vi anser att rörelse och lek är en del av den grundläggande utvecklingen hos barn. Vi varvar detta med planerade aktiviteter som t ex sång, rim & ramsor, sagor och bild.

Vi planerar den dagliga verksamheten efter Humlans årsplan som är framtagen ur Läroplanen Lpfö -98. Vi har även politikermål som styr vår verksamhet.

Vi på Humlan har en egen värdegrund som även den är framarbetad ur Lpfö-98.I Humlans värdegrund står:

Denna värdegrund riktar sig till alla med anknytning till Humlan

  • Arbetet på Humlan ska präglas av den egna och andras välbefinnande, trygghet och lärande.
  • Arbetet på Humlan ska präglas av att vi alla känner ansvar för varandra, verksamheten, miljön & material.
  • Arbetet på Humlan ska präglas av respekten för varandras vilja och åsikter.


Uppdaterad 2018-02-19