Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Arbetsskyttel i Karlskoga

Arbetsskytteln är en buss som trafikerar sträckan mellan Karlskoga busstation och arbetsplatser som ligger vid Rosendal och Björkborn. Avgångstiderna är anpassade efter några av de bussar som som inkommer till Karlskoga busstation på morgonen och på eftermiddagen.

Sommartider för arbetsskytteln

Observera att arbetsskytteln inte trafikerar hållplatsen vid Rosendal norra under vecka 25-27 och vecka 32-33. Resenärer från Örebro som under den här perioden vill åka med arbetsskytteln rekommen-deras därför åka med linje 500 hela vägen till busstationen där arbetskytteln väntar in.

Vecka 28-31 ställs turerna för arbetsskytteln in helt.

Arbetsskytteln är en buss som hämtar upp passagerare vid Karlskoga busstation med avgångstider som är anpassade till några av de bussar som kommer in från Degerfors, Karlstad, Kristinehamn och Örebro. Arbetsskytteln kör sedan till arbetsplatserna i Björkbornsområdet med ett stopp vid Rosendal för att släppa av passagerare och plocka upp nya resenärer.

På eftermiddagen går arbetsskytteln tillbaka till Karlskoga busstation efter att ha hämtat upp passagerare vid Björkborn och Rosendal. Vid Rosendal kan passagerare stiga av för att åka vidare mot Örebro.

Avgångstider för arbetsskytteln

Avgångstiderna för Arbetsskytteln är anpassade efter bussar som kommer in till Karlskoga busstation mellan klockan 07.00 - 08.00 på morgonen och går från arbetsplatserna mellan 16.00-17.10 på eftermiddagen. Schemat som visar vilka tider arbetsskytteln avgår från de olika platserna hittar du i högerspalten på denna sida.

Arbetsskytteln väntar på inkommande bussar från Karlstad, Kristinehamn, Degerfors och Örebro, i fem minuter efter beräknad ankomsttid. Därefter åker arbetsskytteln för att hämta upp/släppa av resenärer vid nästa hållplats. 

Projekt under tre år

Det är Region Örebro län och Karlskoga kommun som tillsammans utvecklar projektet med en arbetsskyttel i Karlskoga. Det pågår parallellt med projektet för flextrafik som startades upp i september 2018. Det är också samma bussar som används för de olika formerna av busstrafik.

Läs mer om flextrafiken i Karlskoga

Uppdaterad 2020-06-15