Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Stöd till vuxna

Alla människor upplever både glädje och motgångar i livet. När vi mår bra flyter allt på, men när vi mår dåligt är det ibland svårt att hitta vägar som tar oss vidare. Därför har vi samlat information om psykisk hälsa hos vuxna och äldre.

Berätta
Våga prata med någon och berätta hur du mår. Ibland kan det räcka att dela med sig av sina erfarenheter till en vän eller närstående för att få ett annat perspektiv på sin situation. I bland behövs professionell hjälp hos tillexempel sin vårdcentrallänk till annan webbplats eller på en Vuxenpsykiatrisk mottagninglänk till annan webbplats. Det är viktigt att veta att det finns människor som kan stödja och hjälpa dig när livet känns svårt.


Hit kan du vända dig om du mår dåligt

Har du råkat ut för psykisk ohälsa och behöver stöd och vård att komma vidare? Här har vi samlat kontaktvägar för hur du söker stöd och vård.

Vårdcentralernalänk till annan webbplats i kommuen
Till din vårdcentral kan du alltid vända dig om du känner att du behöver stöd, hjälp och vägledning. Behöver du ytterligare stöd så hjälper de dig vidare med en remiss.

Socialtjänsten

Allmänpsykiatrisk öppenvård Karlskogalänk till annan webbplats
Du kan alltid ta kontakt med den allmännpsykiatriska öppenvården om du mår mycket dåligt och behöver stöd och hjälp.

Vårdguiden 1177.se

vårdguiden, 1177:s hemsidalänk till annan webbplats hittar du vägar som tar dig vidare när du mår dåligt. här finns en samlig på de verksamheter och mottagningar som finns till stöd och hjälp för invånare i Blekinge.

Du kan även kontakta vårdguiden 1177 för rådgivning via telefon. Tel: 1177

Krissituationer och problem i vardagen

Olika kriser livsförändringar och vardagsproblem kan i bland göra att det känns omöjligt att ta sig vidare. Här beskriver vi vilket stöd du kan få i enskilda situationer.

Ekonomiska problem

Hamnar du i ekonomisk kris kan dina funderingar på pengar göra dig orolig. Risken finns att oron leder till psykisk ohälsa, till exempel depression. För att få rätsida på situationen är det viktigt att du pratar med någon. Stöd för dig som vill komma ur en ekonomisk kris:

Stöd till dig som är förälder

Att bli förälder är oftast en stor omställning i livet. Det är lätt att oroa sig för sitt barn eller för sitt eget föräldraskap. Det händer att man känner sig otillräcklig och hjälplös. Här hittar du stöd och hjälp:

Relation/separation

Blir du kränkt eller utsatt för psykiskt eller fysiskt våld i din relation påverkar det ditt liv på många sätt. Risken är stor för psykisk ohälsa.

Du har rätt att må bra i din relation. Ingen ska behöva leva med våld. Ta hjälp att förändra situationen.

Problem och kriser i relationen kan göra att du mår dåligt. För att få stöd och komma framåt kan det vara bra att prata med någon utomstående – antingen enskilt eller tilsammans:

En separation eller skilsmässa kan vara svår för alla inblandade. Mitt i allt finns också praktiska och ibland svåra frågor att lösa, som bostad, ekonomi och kanske barn.

Uppdaterad 2020-04-14