Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Psykisk ohälsa och coronaviruset (covid-19)

Tänk på att vi ska skapa en fysisk distansering och inte en social distansering i och med Covid-19. Det är extra viktigt i tider som dessa att visa empati och känslomässig närhet.

Om du känner dig mycket orolig, nedstämd, har svårt att sova eller inte kan släppa tankarna på viruset, finns det några saker du kan göra för att själv hantera din oro eller stress.

  • Det är ofta bra att sätta ord på sin oro. Försök att hålla kontakten med andra genom telefon eller videosamtal. Ring någon som du litar på och berätta hur du känner.
  • Fortsätt med dina vanliga rutiner så gott det går. Stig upp i vanlig tid på morgonen, ät bra och rör på dig. Försök att komma ut i friska luften och fortsätt vara fysiskt aktiv. Gå och lägg dig din vanliga tid.
  • Försök att hålla dig sysselsatt med saker som du mår bra av. Att erbjuda andra hjälp kan också göra att man mår bättre.
  • Undvik att använda alkohol, droger och andra substanser för att hantera dina känslor.
  • Om du känner att nyheterna gör dig mer orolig eller får dig att må dåligt – testa att begränsa tiden du tittar eller lyssnar på nyheter och använder sociala medier. Försök att undvika att titta eller lyssna på nyheter innan du ska sova.
  • Det sprids mycket felaktig information i kristider som kan bidra till oro. Det är viktigt att du hämtar din information om covid-19 från tillförlitliga källor. Utgå från selänk till annan webbplats, 1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tänk också på vilken information du delar vidare.
  • Kom ihåg att situationen kommer att gå över.

FACE Covidlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - hur vi på ett effektivt sätt kan respondera på Coronakrisen.

Vanliga frågor och svar härlänk till annan webbplats

Minds äldrelinje härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kvinnofridslinjen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stödtelefon härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tips för att minska din oro vid kris (Röda korset) härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stödlista: Psykisk hälsa i kristid härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2020-04-14