Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

5 februari 2020 - Kommun & politik

Jan Strid går vidare till ny tjänst

Den 31 mars lämnar Jan Strid sitt uppdrag som chef för skolförvaltningen. Han går vidare till en ny tjänst som senior rådgivare på kommunstyrelsens ledningskontor.

- Jan Strid har några få år kvar till pension och vi är helt överensom att det nu är ett bra tillfälle att inleda sökandet efter vår nya förvaltningschef som kan driva skolans frågor och vägval mer långsiktigt, säger Johan Harryson, kommundirektör.

Jan Strid och Johan Harryson har under en tid arbetat med hur skolan i Karlskoga kan förändras och förnyas. Som en del av det har de båda konstaterat att en sådan satsning bäst leds av en person som kan jobba under en längre tidsperiod med skolans frågor och utmaningar.

-Jag är jätteglad att Jan Strid vill stanna i kommunen, på det här viset får vi också möjlighet att nyttja hans kompetensoch erfarenhet bredare inom kommunen, säger Johan Harryson.

Jan Strid började i Karlskoga kommun 2007, då som verksamhetschef, sedan 2015 har han verkat som förvaltningschef. De senaste åren har han varit skolchef för skolförvaltningen, en sammanslagning av de tidigare två utbildningsförvaltningarna, gymnasieförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen.

– Åren som förvaltningschef har varit innehållsrika, roliga och stimulerande, men det är också en utsatt roll som kräver väldigt mycket och det här är en bra lösning för alla. Tack till alla chefer och medarbetare för att ni gjort detta till det bästa jobb man kan tänka sig. Jag vill också passa på att tacka arbetskamrater från samtliga förvaltningar för det goda samarbetet genom åren. Vi ses vidare, men då i en annan roll, säger Jan Strid.

Tillförordande förvaltningschefer blir verksamhetscheferna Charlotte Olsson och Mikael Blom. Charlotte Olsson kommer ha ansvar för barn- och utbildningsnämnden och Mikael Blom för gymnasienämnden, vilket tillhör deras ordinarie verksamhetsområden.

Ny förvaltningschef kommer att rekryteras under 2020.

Uppdaterad 2020-02-05
Kontakt

Johan Harryson
Kommundirektör
0586-614 21
johan.harryson@karlskoga.se