Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

13 maj 2019 - Kommun & politik

Försvarmakten och Polisen hade fullt upp i dag med att besvara alla frågor och funderingar om krisberedskap och värdegrundsarbete, från eleverna på Bregårdsskolan.

Bra dialog med ungdomar om krisberedskap

Värdegrundsarbete stod på schemat i dag när Försvarsmakten och Polisen besökte eleverna på Bregårdsskolan i Karlskoga.

Krisberedskapsveckan pågick i hela landet  under hela vecka 19. I år har kampanjen extra fokus på målgruppen ungdomarna. Under fredagen anordnades ett event riktat till skoleleverna vid Bregårdsskolan och trots regn och rusk blev det en lyckad satsning som gjordes tillsammans med Karlskoga kommun, Försvarsmakten och Polisen.

Ett tält slogs upp utanför skolans restaurang och polisen och militärens fordon kördes upp på skolgården. Där fanns yrkesvägledare Per Brodén från Försvarmakten i Örebro och Peter Bröms från Polisen i Karlskoga. De hade tillsammans en genomgång om varför deras respektive verksamheter finns och vikten av en bra värdegrund i tidig ålder. Alla elever i årskurs 4-6 fick information i tältet och även högstadieeleverna hade möjlighet att komma dit.

Eleverna fick en inblick i totalförsvaret och tips på vad en ”krisberedskapslåda” kan innehålla om samhället inte fungerar som det ska. De hade även själva förslag på vad som kan vara bra att ha i sin egen krislåda, som varma filtar, goda konserver, någonting att göra mat på, varma kläder, god choklad, några bra böcker, batterier, en radio – ja, listan kan göras lång, där fanns många bra förslag till innehållet.

Samtidigt pågick en dialoglunch mellan förtroendevalda och elever, där fokus var ”Om krisen kommer”. Under veckan hade även Karlskoga bibliotek en liten utställning med litteratur och information vid händelse av kris.

Läs mer om Krisberedskapsveckan

MSB - Myndigheten för samhällsskydd och beredskaplänk till annan webbplats

Krisberedskap - Karlskoga kommun

Uppdaterad 2019-05-13