Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

8 maj 2019 - Kommun & politik

Johan Harryson ser fram emot jobbet som kommundirektör

–  Det känns självklart jättebra, kul, inspirerande och som en mycket bra utmaning, säger Johan Harryson som nyligen tackat ja till tjänsten som Karlskoga kommuns nya kommundirektör.

Johan Harryson, kommundirektör från och med 1 augusti

Johan Harrysson har arbetat både inom privat sektor och som förvaltningschef i flera kommuner runt om i Sverige med många olika ansvarsområden.

Något av det han ansvarat för i de kommuner där han verkat är skola, vård och omsorg, kultur och fritid. Han ser också att samarbete med näringslivet är viktigt för en kommuns utveckling, också det ett område han ansvarat för. Senast kommer Harryson från en tjänst som bildningsdirektör i Danderyd.

– Jag tycker hela den kommunala sfären är intressant, det krävs att man är dynamisk i sin arbetsroll beroende på att det finns så många intressenter, medborgare, medarbetare, politiker, näringsliv – ja egentligen så kommer man i kontakt med hela samhället.

Flyttar närmare jobbet

Senaste året har Harryson bott i Stockholm, men innan dess bodde han i Storfors på Lundsbergs skola där han också arbetade under flera år. Harryson har inte hunnit fatta beslut om var han kommer att bosätta sig, men det kommer att bli i- eller i närområdet av Karlskoga.

– Det kan till en början bli i Kristinehamn där jag har viss förankring. Det kommer definitivt inte att bli frågan om någon långpendling från Stockholm.

Två av Harrysons tre barn går på Lundsberg vilket också gör att det känns attraktivt för honom att bosätta sig i trakterna.

En nyfiken person

Privat beskriver han sig som en aktiv person som tycker om att springa och spela tennis.

– Jag är en nyfiken person som gärna ser mig om och reser en hel, Paris är en plats jag gärna återkommer till.

Johan Harrysson kommer att påbörja sin tjänst i Karlskoga kommun den 1 augusti, innan dess hoppas han hinna få lite semester och avkoppling och inte minst siktar han på göra ett bra avslut i Danderyd.

– Jag ser så mycket fram emot att verka som kommundirektör i Karlskoga kommun!

Uppdaterad 2019-05-08