Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

11 april 2019 - Kommun & politik

Strandbadets träningsanläggningar utvecklar ett långsiktigt förebyggande arbete mot dopning och har även blivit diplomerade för det. Nöjda med den utvecklingen är från vänster Maria Motin, Emelie Andersson, Pernilla Norell och Rasmus Andersson.

Strandbadet diplomeras efter satsning mot dopning

Stort grattis till Strandbadet i Karlskoga som har blivit diplomerad för sitt arbete för 100% Ren Hårdträning.

Arbetet med 100% Ren Hårdträning är en arbetsmetoden som syftar till att minska användningen av och tillgången på anabola androgena steroider (AAS) och andra dopningspreparat bland tränande på träningsanläggningar. Nu finns sammanlagt fyra diplomerade träningsanläggningar i Karlskoga, Aero träningscenter, Davids träningscenter, Crossfit Karlskoga och så den senaste i raden Strandbadets träningsanläggning.

För att diplomeras krävs en hel del av träningsanläggningen och Strandbadet har valt att gå in i den här satsningen genom att avsätta personal som genomgår kontinuerlig utbildning, ser till att uppdatera den antidopningspärm som ska finnas på anläggningen och informera sina kollegor i frågor som rör 100% ren hård träning.

Vi delar ut information i form av en folder till våra gymkunder och vi har dessutom skapat en handlingsplan mot doping som vi följer för att veta vilka åtgärder som ska sättas in för att förebygga och minska användandet av dopingmedel. Vi har även ett nära samarbete med polisen, säger Emilie Andersson som är antidopingansvarig vid Strandbadets träningsanläggning.

Mer information

Samtliga träningsanläggningar som bedriver gymverksamhet är målgrupp för 100% Ren hårdträning. Den delen omfattar utbildning av träningsanläggningarnas ägare, personal och instruktörer. Anläggningen diplomeras efter att de har deltagit i hela konceptet som förutom att samtliga, ägare, personal och ledare utbildats i dopingfrågor även har utformat en policy och handlingsplan för dopingfrågor samt en person som är antidopningsansvarig på anläggningen. Dessutom skall det finnas en etablerad kontakt med polis och eller ÖLIF. Utöver att arbeta med träningsanläggningarna ingår även att genomföra utbildningsinsatser riktade till tjänstemän och beslutsfattare inom kommunerna, primärvården samt skolhälsovården. Arbetet samordnas inom det alkohol- och drogförebyggande arbetet av folkhälsoförvaltningen och ÖLIF. Diplomering av gym genomförs av folkhälsonämnden.

Läs mer på Renhardtraning.comlänk till annan webbplats

Uppdaterad 2019-04-11