Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

4 april 2019 - Trafik & infrastruktur

Flextrafiken utökas i Karlskoga

Med start den 8 april förlängs tiden då du kan resa med flextrafiken i Karlskoga med en timme på vardagar och två timmar på lördagar.

Flextrafiken är en bokningsbar buss som alla kan boka och resa med. Länstrafikens ordinarie biljetter gäller ombord och enkelbiljettspriset är detsamma som för en resa med stadsbuss - inga extra kostnader tillkommer för resenärer som använder denna service. Den anropsstyrda flexbusstrafiken, är inte tänkt att ersätta den ordinarie kollektivtrafiken, utan ska fungera som ett komplement och ska göra det möjligt att i ännu större utsträckning åka kollektivt.

Förhoppning om att fler kommer använda flextrafiken

Under julledigheten förra året hade Karlskoga kommun i samarbete med Länstrafiken en kampanj där resenärer erbjöds resa gratis på lördagar. Detta kombinerades med utökade öppettider för flextrafiken och resultatet var ett märkbart ökat resande på lördagar.

Om det endast berodde på att det var gratis eller om det berodde på de utökade öppettiderna återstår att se nu när vi testar att förlänga öppettiderna för resor. En utvärdering av de utökade tiderna ska sen göras till sommaren, säger Therese Sundin, miljöstrateg på Karlskoga kommun.

Flextrafikens nya tider (från och med 8 april 2019)

Vardagar 08.30-15.30

Lördagar 10.00-15.00

Uppdaterad 2019-04-04