Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

29 januari 2019 - Trafik & infrastruktur

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Arbetsplatser i Karlskoga får busskyttel

Nu blir det enklare att ta bussen till arbetsplatser inom industrin. Området vid Björkborn som tidigare har saknat närhet till busshållplatser får nu skytteltrafik direkt från Karlskoga busstation, med ett stopp vid Rosendal. Trafiken startar den 4 februari och kommer att testas under tre år.

Några av Karlskogas största arbetsplatser saknar idag närhet till hållplatser i kollektivtrafiken. Men tack vare ett försök med en arbetsskyttel blir det nu enkelt att resa hela vägen till jobbet med buss.

Det är en viktig hållbarhetsfråga att kunna resa till jobbet med kollektivtrafik. Vi vill också göra det möjligt för personer som inte har bil att arbeta i Karlskoga, säger Therese Sundin, miljöstrateg i Karlskoga kommun.

Flextrafiken gör försöket möjligt

Arbetsskytteln kan testas på sträckan tack vare att Länstrafiken och Karlskoga kommun redan idag samverkar kring Flextrafiken. Flextrafikbussarna används under dagtid som komplement till den ordinarie kollektivtrafiken. Nu ska samma bussar användas till arbetspendlande resenärer på morgonen och eftermiddagen.

Det är jättekul att vi har fått fram en så smidig lösning. Arbetsskytteln kommer att ge ett stort mervärde för pendlarna, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Bilpendlare får testa arbetsskytteln gratis

Under två veckor får bilpendlare en chans att testa den nya arbetsskytteln helt gratis genom en prova-på-kampanj. Kampanjen är en del av projektet Hållbart resande i Örebroregionen som finansieras med pengar från den Europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Örebro län.

För att delta i prova-på-kampanjen krävs att bilpendlaren ansöker om att få bli testresenär. Länk till erbjudandet skickas ut till anställda på berörda företag.

Vi vet sedan tidigare att prova-på-kampanjer är ett verksamt sätt att få fler att upptäcka fördelarna med att resa kollektivt. Därför får bilpendlare prova den nya arbetsskytteln och övrig kollektivtrafik helt gratis i två veckor, säger Mirja Mattsson, projektledare för Hållbart resande i Örebroregionen.

Om arbetskytteln

  • På arbetsskytteln gäller både Länstrafikens och Värmlandstrafiks resekort.
  • Arbetsskytteln avgår från busstationen i Karlskoga till företag i Bofors- och Björkbornsområdet.
  • Avgångstiderna är anpassade efter vissa av bussarna som kommer in från Degerfors, Karlstad, Kristinehamn och Örebro.

Läs mer om arbetsskytteln i Karlskoga

Läs mer om Hållbart resande i Örebroregionen.länk till annan webbplats

Uppdaterad 2019-01-29