Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

14 januari 2019 - Trafik & infrastruktur

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Anta utmaningen att bli en cykelvänlig arbetsplats

Nu är anmälan öppen till årets utmaning för att bli en cykelvänlig arbetsplats. Det är en kostnadsfri och rolig aktivitet som alla arbetsplatser kan anmäla sig till.

Utmaningen går ut på att se över vilka förutsättningar som finns och vad som kan förbättras på arbetsplatsen för att uppmuntra medarbetare till att cykla mer, både i tjänsten men också till och från jobbet. För att kunna mäta hur cykelvänlig en arbetsplats är finns 18 stycken kriterier fördelat på tre nivåer. Alla arbetsplatser som uppnår minst nivå ett får en utmärkelse att sätta upp. Anmälan är öppen och resultatet av ert arbete ska redovisas senast den 15 september 2019.

Exempel på några av de kriterier som ska uppnås för de olika kriterierna är:

  • Synlig cykelparkering
  • Tillgång till tjänstecyklar
  • Det finns cykelpump på eller i närheten av arbetsplatsen samt verktyg att låna för att utföra enklare service på cykeln.

Alla kan delta

Utmaningen är en del i projektet Hållbart resande som drivs av Region Örebro län. Det är kostnadsfritt och alla arbetsplatser i Askersunds kommun, Hallsbergs kommun, Karlskoga kommun, Lindesbergs kommun och Örebro kommun är välkomna att delta och vara med och jobba för att få utmärkelsen.

Här kan du läsa mer och anmäla din arbetsplats till utmaningen att bli en cykelvänlig arbetsplats.länk till annan webbplats

Uppdaterad 2019-01-14