Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

21 september 2018 - Bygga, bo & miljö

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Höjer brandsäkerheten i Nobelhallen

En heltäckande brandsäkerhetskontroll som nyligen gjorts i Nobelhallen visar att lokalen bland annat behöver ha fler utrymningsvägar för att leva upp till lagkraven som ställs för den här typen av anläggning.

På uppdrag från kommunen har en heltäckande brandsäkerhetskontroll gjorts i Nobelhallen. Detta eftersom det under lång tid skett flertalet mindre ombyggnationer inne i hallen samtidigt som dagens brandskyddskrav ser annorlunda ut jämfört med när hallen byggdes. Kontrollen som nu gjorts visar på olika åtgärder som ska genomföras för att hallen ska uppfylla de krav som ställs idag. Kommunen ska nu bland annat utöka antalet utrymningsvägar, sätta in sprinklers och även se över möjligheten att dela in lokalen i olika sektioner för att förhindra att en eventuell brand sprider sig.

Vi tittar just nu på olika lösningar för att åtgärda detta så snart vi kan, säger, Dan Christensen, projektledare på Karlskoga kommun.

Till dess att arbetet med att genomföra dessa åtgärder är klart kommer några temporära lösningar att vidtas, det kommer bland annat finnas extra brandvakter i lokalen under hockeymatcherna, detta på begäran från räddningstjänsten.

Det kommer fortsatt vara tryggt att visats i Nobelhallen även innan vi hunnit åtgärda de brister som nu upptäckts, avslutar Dan Christensen.

Uppdaterad 2018-09-27