Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

14 september 2018 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

I dag har Ulrika Lundgren blivit inbjuden till Sverigemiddag på Kungliga Slottet.

Förvaltningschef Ulrika Lundgren inbjuden till slottet

I dag är det dags för årets Sverigemiddag. Borden på Kungliga Slottet i Stockholm dukas för att ta emot personer från hela Sverige som ”gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt”.

Ulrika Lundgren är, utöver förvaltningschef, ordförande för Nobelmuseets vänner i Karlskoga.  Nobelmuseets vänner arbetar arbetar för att sprida kunskap och intresse om Alfred Nobel och om Björkborns herrgård i Karlskoga. Ulrika Lundgren är chef för Karlskoga och Degerfors kommuners folkhälsoförvaltning, som har fått flera utmärkelser för just sitt folkhälsoarbete. 2013 blev de ”Årets folkhälsokommuner”. I fjol fick de pris av Ekomatcentrum för att ha ökat andelen ekologisk mat i sina kök från 9 till 40 procent. Bakom framgångarna finns en medveten satsning på folkhälsa och hållbar mat som inkluderar mer lokalproducerat och mer ekologiskt, så presenterar landshövdning Maria Larsson.

Tack alla ni som arbetar i förvaltning och styrelse så att jag får den stora förmånen att få komma till kungens slott och dinera! Har varit tydligt i alla intervjuer - att den största anledningen och min bästa talang – är att anställa de allra bästa kollegor och medarbetare och att jag har den stora turen att ha den bästa platschefen och de bästa ledamöterna i styrelsen för Nobelmuseets Vänner, säger Ulrika Lundgren.

Sverigemiddag på Kungliga slottet

Sverigemiddag är en form av representationsmiddag på Kungliga slottet som infördes med anledning av Kungen 40 år på tronen 2013. Kungafamiljen vill genom Sverigemiddagen uppmärksamma personer som gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt.

Middagen serveras i Lovisa Ulrikas matsal och porslinet är en gåva från Riksdag och Regering till Kungens 70-årsdag.

Uppdaterad 2018-09-14