Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

23 maj 2018 - Stöd & omsorg

Båda parcyklarna är elcyklar och kommer förhoppningsvis bli flitigt använda.

Kommunens parcyklar rullar igång

Kommunen har köpt in två parcyklar. På dessa elcyklar kan äldre personer som inte har möjlighet att själva ta en cykeltur få möjlighet att känna vinden i ansiktet.

– Cyklarna är en del i det ständigt pågående arbetet med att öka kvalitén och göra en redan utmärkt äldreomsorg ännu bättre, säger Maria Malmsten, områdeschef för vårdboende.

Cyklarna har köpts in i två modeller, den ena för personer med lite större rörlighet. Med den kan personalen trampa fram sida vid sida med en brukare och man kan välja om båda trampar eller om det är bara en som gör det.

Till för alla äldre

Den andra modellen av cykeln gör det möjligt för personer i rullstol att komma ut på cykeltur utan att passageraren behöver överföras mellan rullstol och cykel.

Cyklarna kommer att finnas tillgängliga enligt ett roterande schema både på kommunens boenden, men också på Träffpunkterna, Nickkällan, Söderkyrkan, Solbringen och Bergmästaren.

–  Alla kan boka in sig på cykeln oavsett om man bor på ett boende, har hemvård eller inte, säger Liliana Cortes, samordnare för sociala aktiviteter.

Uppdaterad 2018-05-25
Kontakt

Liliana Cortes
Samordnare för sociala aktiviteter
0586-621 34
liliana.cortes@karlskoga.se