Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

18 november 2016 - Uppleva & göra

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

150 personer söker en Karlskogavän

Karlskogavän är ett integrationsprojekt där nyanlända matchas ihop med Karlskogabor på sin fritid. Ett kulturelt, socialt och lärande utbyte.  

- Karlskogavän är ett enkelt och genialt koncept som bygger på möten mellan människor. Syftet är att underlätta för nyanlända och asylsökande att få kontakt med etablerade personer i Karlskoga. Att ge möjlighet till förståelse för den svenska kulturen och sociala koder. Vi tror att ju fler invånare i Karlskoga som har någon typ av relation med varandra bidrar till en tryggare stad där människor trivs och känner tillhörighet. Samtidigt önskar vi engagera Karlskogabor i integrationsprocessen där annars myndigheter, kyrkor och ideella hjälporganisationer varit mest framträdande, menar Magnus Söreskog, projektledare för Karlskogavän.

Fler nyanlända söker vänner

Målgruppen asylsökande och nyanlända växer för varje dag som går och intresset för en vän som pratar svenska och vet hur det är att bo i Karlskoga är stort. Just nu finns drygt 150 personer från andra länder som söker en Karlskogavän, medan det finns knappt 50 Karlskogabor att matchas med.

- Vi har nyligen gjort en filmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om Karlskogavän som spridits på sociala kanaler med många visningar och vi har haft utrymme i andra kanaler som radio och tidning. Tyvärr ser vi ser vi inget ökat intresse av Karlskogabor som vill vara en Karlskogavän. Vilket är tråkigt. Att vara Karlskogavän är ingen stor uppoffring. Det kostar inget och man träffar någon sina egna villkor. Vem vet, man kanske träffar en ny vän för livet, avslutar Magnus,

Läs mer och bli Karlskogavän här:

www.karlskoga.se/karlskogavan

Uppdaterad 2016-11-22