Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

17 november 2016 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

En hel del elever från Möckelngymnasiet har tagit chansen att tycka till om skolmaten via pekskärmen "Touch n´Go.

Nytt sätt att mäta kundnöjdhet på skollunch

Från och med i måndags så har eleverna vid Möckelngymnasiet haft möjlighet att tycka till om maten i skolan genom att använda sig av metoden Touch n`Go.

Vilket innebär att eleverna besvarar en fråga på en pekskärm "Vad tyckte du om maten idag?", och bedömer genom röd, gul och grön gubbe. Pekskärmen är i anslutning till skolrestaurangen.

Det är ett sätt att se nöjdheten med maten, medelvärdet är 2 och högst kan man få 3. Det kan även vara så att situationer i skolrestaurangen kan ha inverkan på resultatet, till exempel långa köer eller att det är väldigt stimmigt vissa dagar.

 - Vi gör brukarundersökningar varje år, säger Camilla Jern som är kvalitetsledare på folkhälsoförvaltningen och ju fler mätningar vi har desto mer kan vi åtgärda. Parksskolan i Degerfors var först ut i våras med metoden Touch n `Go och nu är det Möckelngymnasiets elever som får bedöma maten. Det är lättare att ge ett omdöme direkt när man har ätit.

Metoden är enkel att använda och skoleleverna tycker att det är bra att få tycka till om maten. Pekskärmen kommer att finnas på Möckelngymnasiet även nästa vecka, sedan är det  Skrantaskolans elever som får chansen att få ge en indikation på vilken mat som är populär eller inte.

Uppdaterad 2016-11-17