Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

16 maj 2016 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Karlskoga topp 20 i ny boenderanking

Du som bor i Karlskoga får mycket tillbaka utifrån vad du betalar för ditt boende. Det visar en undersökning som tidningen Fokus genomfört. Där hamnar Karlskoga på plats 18 av Sveriges alla kommuner. Det gör Karlskoga efter Fokus bedömt var i landet det är bäst att bo utifrån vad du betalar för själva bostaden.

Varje år gör tidningen Fokus en ranking om var det är Bäst att bo i Sverige. Rankingen baseras på ett index med 43 variabler och sammanställs i samarbete med Internationella Handelshögskolan i Jönköping. I årets ranking hamnade Stockholm i topp, följt av Uppsala och Solna. Karlskoga kommun återfinns på plats 117.

Men 2016 presenterar Fokus för första gången en lista med namnet Boende för pengarna där bostadpriser i en kommun sätts i relation till vad kommunen i övrigt har att erbjuda. Som grund för denna lista ligger bland annat kriterierna: Att var ung,
Att vara äldre, Att ha familj, Att arbeta och Boendepremium (visar hur mycket mer eller mindre än förväntat man får betalt för sin bostad). Utifrån dessa variabler har man sedan bedömt vad huspriserna skulle ligga på utifrån kommunens placering på rankingen över Bäst att bo i Sverige.

Bra att bo i Karlskoga

I Boende för pengarna ligger Karlskoga kommun på en glädjande 18 plats av landets samtliga kommuner. I närområdet är det endast Karlstad som placerar sig högre upp. Karlskoga tillhör alltså topp 20 i Sverige där det är bäst att bo i relation till vad man betala för sitt boende.

-Detta är ett starkt bevis på att bo i Karlskoga ger mycket livskvalitet för pengarna, konstaterar kommunens utvecklingschef Kalle Selander.

Noterbart är att i Boende för pengarna ligger Stockholm plats 282 och Solna på plats 288. Det bevisar att huspriser har ökat kraftigt i landet storstadskommuner de senaste
åren. Däremot i Karlskoga likt i Piteå som ligger i topp med Örnsköldsvik och
Skellefteå därefter har inte huspriser ökat lika mycket som till exempel i Stockholm.

Läs om Fokus kommunranking

http://www.fokus.se/

Uppdaterad 2016-05-18