Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Kompetensutveckling

Om du som företagare vill etablera dig i Karlskoga finns det ett bra underlag med kvalificerad arbetskraft att ta del av inom kommunen.

Det finns flera företag och organisationer i Karlskoga som kan hjälpa till med kompetensutveckling, här är en lista över flera av dem. ​

Alfred Nobel Science Park

Alfred Nobel Science Park erbjuder bland annat en företagspark med riktat stöd till företag och tillgång till en kreativ miljö, där företag växer och utvecklas. Uppdraget är att utveckla arenor där kunskap, erfarenhet och idéer från forskning och praktik möts och utvecklar samverkansprojekt som leder till kommersialisering av produkter och/eller tjänster, och stödja företag i deras utveckling.

Genom nära samarbete med näringsliv, universitet och det offentliga skapas förutsättningar för att attrahera studenter, högt utbildad arbetskraft och entreprenörer.

Alfred Nobel Science Parklänk till annan webbplats

Campus Alfred Nobel

Campus Alfred Nobel är en del av Örebro universitet och här finns Forskningscentrum för Modellering och Simulering (MoS) och uppdragsutbildningar, som är en forskarskola tätt knuten till näringslivet. Genom samarbete mellan regionens näringsliv, samhället och olika lärosäten arbetar forskningscentrum för en fortsatt stark utveckling inom området modellering och simulering.

Campus Alfred Nobel

Lärcentrum

Lärcentrum kan hjälpa näringslivet i frågor om utbildning och kompetensutveckling inom näringslivet samt hos enskilda individer. Behoven kanaliseras till olika utbildningsanordnare. Lärcentrum fungerar därmed som en mäklare av olika typer av utbildningar.

Lärcentrum

Teknikcollege på Möckelngymnasiet

Teknikcollege erbjuder tekniska utbildningar av hög klass. Utbildningarna ger eleverna en nära koppling mellan teori och praktik, oavsett utbildningsnivå. Styrkan med Teknikcollege är de goda kontakterna med teknikföretag på orten. Dessa ger eleverna möjligheter till praktik, projektarbeten och sommarjobb ute på företag.

I Karlskoga finns två gymnasiala program som har collegestatus på Möckelngymnasiet: Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege

Teknikcollegelänk till annan webbplats

Yrkeshögskoleutbildningen

Den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen är framtagen i samarbete med näringslivet för att ge rätt kompetens, framförallt inom processindustrin med profilområdet explosivämnestillverkning och andra industrier som hanterar energetiska material.

Yrkeshögskola

Uppdaterad 2019-01-21