Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Bakgrund & uppdrag

Karlskoga hade sedan tidigare en Vision som heter Vision2020, den är beslutad av en parlamentarisk bredd i Karlskogas kommunfullmäktige år 2009 och framarbetades tillsammans med både politik, näringsliv och flera aktörer i det civila samhället.

Visionen gäller Karlskoga som geografisk plats och berör alla som bor, lever och verkar i Karlskoga. Denna vision börjar närma sig sitt slutdatum och det är dags för Karlskoga att formulera en ny Vision som kan sträcka en längre bit in i framtiden.

Uppdraget att ta fram ett förslag på ny Vision har getts till Utvecklingschef Kalle Selander, kvalitetsstrateg Åsa Holmberg och kommunikationschef Ylva Elofsson. Vad Visionen ska innehålla och fyllas med är ett arbete som involverar många aktörer i Karlskoga. Beslutet om hur en ny Vision ska lyda är politikens ansvar, det kommunfullmäktige i Karlskoga som är högst beslutande.

Hur arbetsprocessen går till för att ta fram ett förslag till ny Vision kan du läsa om under fliken ”så går arbetet till”.

Utgångspunkt

En viktig utgångspunkt för ett visionsarbete är en omvärldsanalys. Karlskoga kommun har låtit Kairos Future* genomföra en omvärldsanalys av Karlskogas nuläge.

Analysen är gjord enligt den så kallade TAIDA-modellen Tracking, Analyzing Imaging, Deciding och Acting. Analysen speglar Karlskoga satt i olika sammanhang.

Hela omvärldsrapporten, Karlskoga i sin omvärld och i sitt regionala sammanhang, hittar du till höger.

För dig som vill engagera dig i visionsarbetet eller bara är lite nyfiken; läs hela rapporten eller de sammanfattande slutsatserna och reflektera över vad den säger och vad du vill att Karlskoga ska vara om 20 år!

Länk till webbenkätenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

* Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som arbetar med att hjälpa företag och organisationer att förstå och forma sin framtid med hjälp av analyser.

Uppdaterad 2020-02-10