Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

28 februari 2019

Cykelvänlig stad med barnvänlig infrastruktur

Kommunen bedriver sedan en tid tillbaka ett intensivt arbete för att förbereda oss inför att barnkonventionen blir lag. När detta sker är tanken att alla kommunala beslut ska tas med utgångspunkt ur barnens bästa.

Projektet cykelvänlig arbetsplats syftar till att främja hälsa och miljö genom ökat cyklande och aktiviteter för att stimulera och skapa nyfikenhet för andra färdsätt än bilen är jätteviktiga.

För att fler ska välja bort bilen krävs en cykelvänlig stad med barnvänlig infrastruktur och Martina Augustsson, som är samordnare för Karlskoga kommuns aktivitetsansvar, beskriver det i veckans krönika i KT/Karlskoga Kuriren.

Med barnperspektivet i de framtida besluten så får vi förhoppningsvis inte bara ett mer miljövänligt samhälle utan också ett mer välmående samhälle där alla, gammal som ung, får möjlighet att växa upp med framtidstro och i en värld som är hållbar att leva i.

Uppdaterad 2019-02-28