Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

Tills vidare: 07.30-16.00

info@karlskoga.se

27 heinäkuuta 2020

Poikkeus vierailukieltoon viivästyy jonkin verran

Maaliskuusta lähtien on Karlskogan kunnassa ollut  hoitokotien vierailukielto
covid-19: n vuoksi. Poikkeus vierailukieltoon lähiomaisille, jotka voivat todistaa, että heillä on vasta-aineita covid-19: lle, tullaan tekemään piakkoin.

Karlskogan kunta noudattaa sosiaalihallituksen suosituksia ja tulee hyväksymään lähiomaisten vierailut hoitokoteihin, mikäli he voivat esittää hyväksytyn todistuksen, joka on enintään kuusi kuukautta vanha. Tällä hetkellä kunta odottaa hyväksyttyjen laboratorioiden luetteloa Kansanterveysvirastolta.

- Toivomme, että voimme tarjota poikkeukset pian, mutta päätimme odottaa luetteloa, koska haluamme jatkaa hoitokotien tartuntariskien minimointia, sanoo virkaa toimittava sosiaalijohtaja Maria Malmsten.

Vierailut tehdään varoen, esimerkiksi lähisukulainen voi oleskella vain palvelunkäyttäjän asunnossa, lukuun ottamatta sisään- ja ulosmenoa Sosiaalihallitus suosittelee kuitenkin edelleen, että vierailu tapahtuu ensisijaisesti ulkona, jos mahdollista. Vierailijoita muistutetaan myös hyvän käsihygienian merkityksestä.

Uppdaterad 2020-07-27