Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

info@karlskoga.se

9 toukokuuta 2020

Näin toimimme Karlskogan kunnassa

Jos työntekijä, joka on testattu positiivisesti covid-19: n suhteen, on ollut töissä, kun hänellä on ollut oireita tai vuorokautta aikaisemmin, saavat henkilöä tavanneet työtoverit aina tiedon, koska on tärkeää, että jokainen on valppaana omien oireidensa suhteen. Vastaavasti ilmoitetaan palvelunkäyttäjille ja oppilaille, mikäli niitä on. Asianomaisiin henkilöihin otetaan aina yhteyttä. Jos sinuun ei oteta yhteyttä, ei tämä vaikuta sinuun.

Jos positiivisesti testattu työntekijä, ei ole ollut työssä aikana, jolloin hän voi tartuttaa, työtovereille ei ilmoiteta että henkilö on sairastunut. Henkilö itse valitsee, haluaako hän kertoa siitä - tämä koskee kaikkia sairauksia. Näissä tapauksissa meillä ei ole oikeutta tiedottaa  potilastietojen salassapitolain mukaan. Henkilö voi palata töihin, kun hän on tartunnasta vapaa, tai vaihtoehtoisesti etätyöskennellä, jos oireet ovat lieviä.

Infektioiden seurannasta vastaa Örebron läänin tartuntasuojausyksikkö. Asianomaisiin voi ottaa yhteyttä joko esimies, lapsen opettaja tai joissain tapauksissa toinen kunnan työntekijä, esimerkiksi erityisasuntolan yksikköpäällikkö ja tartuntasuojayksikkö

Kaikilla kunnan toimittamilla tiedoilla on tarkoitus suojella kansalaisia ​​ja vähentää leviämisriskiä. Jos ilmoitamme tartunnasta toimintaasolla, toisin sanoen tietyllä työpaikalla, koulussa, asuntolassa tai vastaavassa, niin teemme sen levittääksemme tietoa, ja siten antaa ihmisille mahdollisuuden suojautua infektioilta ja vähentää tartunnan leviämisriskiä. Arviointi tehdään aina yhdessä Örebron läänin tartuntasuojausyksikön kanssa.

Uppdaterad 2020-05-09