Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

Tills vidare: 07.30-16.00

info@karlskoga.se

14 huhtikuuta 2020

Yhteistyö turvallisen hoidon varmistamiseksi. Vasemmalta Åsa Sporre Dufva, palliatiivisen hoidon sairaanhoitaja, Åsa Helene Karlsson , Karlskogan kunnan sairaanhoitaja ja  Mats Breiwald, palliatiivisen yksikön ylilääkäri

Liikkuva tiimi mahdollistaa hoidon kodeissa

Läänin länsiosassa sijaitsevat kunnat ja Karlskogan sairaala ovat laajentaneet yhteistyötään vanhusten suojelemiseksi tartunnoilta hoidossa. Liikkuvaan tiimiin kuuluu sekä lääkäreitä että sairaankoitajia, ja heidän tehtävänään on tukea kunnan henkilöstöä hoidon mahdollistamiseksi kotona.

- Haluamme tällä tavoin vahvistaa tämän potilasryhmän hoitoa ja uskomme, että tämä työskentelytapa on paras näille potilaille, sanoo Birgit Wennberg lääketieteellisesti vastuussa oleva sairaanhoitaja Karlskogan kunnassa.

Liikkuvan tiimin pitäisi voida tehdä koti- ja päiväkäynnit. Sairaanhoitajista ja lääkäreistä koostuva ryhmä tekee yhteistyötä terveyskeskuksen kanssa ja arvioi, onko kotihoito mahdollista. Vanhempien henkilöiden ei siis tarvitse mennä terveyskeskukseen tai päivystykseen tai joutua hoidettavaksi sairaalaan, missä tartuntariski on suurempi.

"Kunnan sairaanhoitajat ottavat meihin yhteyttä ja liikkuva tiimi lähtee tarvittaessa akuuttikäynnille", kertoo virkaa tekevä aluepäällikkö Märtha Lundkvist läntisellä lähisairaanhoitoalueella

Liikkuvan tiimin henkilöstö koostuu läntisen lähisairaanhoitoalueen palliatiivisen yksikön ja lähisairaanhoitoalueen henkilöistä. Liikkuva tiimi tekee yhteistyötä myös ambulanssin kanssa. Ambulanssihenkilöstö on pätevä arviointien tekemisessä ja voi tarvittaessa ottaa yhteyttä liikkuvaan tiimiiin koskien seurantaa ja mahdollista kotona tapahtuvaa hoitoa

Uppdaterad 2020-04-14