Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

6 huhtikuuta 2020

Kotihoitohenkilöstössä todettu
Covid-19-tartunta

Viikonlopun aikana Karlskogan kunnan kotihoidossa työskentelevän henkilön todettiin saaneen Covid-19-tartunnan.

- Henkilö seurasi rutiinia ja meni heti kotiin tuntiessaan oireita, henkilöstä on otettu näyte ja testi osoittaa, että henkilö on saanut tartunnan, sanoo virkaa tekevä sosiaalipäällikkö Eva Persson.

Kunta on viikonlopun aikana toteuttanut tarvittavat toimenpiteet yhdessä Örebron läänin alueen kanssa. Tähän sisältyy henkilöiden kartoittaminen, jotka ovat olleet yhteydessä nyt sairaastuneeseen henkilöön.

- Kartoitus osoittaa, että henkilö on ollut yhteydessä yhteensä seitsemään käyttäjään päivää ennen kuin hän tunsi oireita. Asianomaisille käyttäjille ja henkilöstölle on tiedotettu asiasta. Eva Persson sanoo, että asia ei koske henkilöitä, joihin ei ole otettu yhteyttä.

Yksikään seitsemästä käyttäjästä ei oole soittanut mitään oireita. Kenestäkään käyttäjästä ei ole otettu näytteitä, koska näytteet voidaan ottaa vasta kahden päivän kuluttua oireiden esiintymisestä.

Lisätoimenpiteitä on vahvistettu lisäämällä suojavarustuksia Örebron läänin alueen ohjeiden mukaisesti. Esimerkiksi visiiriä ja muita suojavaatetuksia käytetään, kun on olemassa tartunnan vaara.

Seuraamme jatkuvasti ohjeita, joita Örebron läänin alue päivittää jatkuvasti.

"On ikävää, että tämä tapahtuu, mutta tämän hetken kehityksellä yhteiskunnassa, tämä ei ole täysin odottamatonta ja olemme varautuneet tähän hyvint", sanoo Eva Persson.

Uppdaterad 2020-04-06