Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

Tills vidare: 07.30-16.00

info@karlskoga.se

3 huhtikuuta 2020

Näin kunta pyrkii varmistamaan vanhusten hoidon

Helmikuusta lähtien Karlskogan kunta on lisännyt valmistautumista covid-19: ään. Kunnan hoiva- ja hoitopalveluiden päätavoitteena on jo alusta lähtien ollut vähentää tartuntariskiä ja suojata riskiryhmiä.

Olemme aina valmiita erityyppisiin tartuntatauteihin, kuten influenssaan ja talvivatsatautiin. Meillä on vakiintunut kriisijohtoryhmä, jolla on  toimintaohjeet, joihin voimme pohjautua, kun tapahtuu jotain erittäin poikkeksellista, sanoo Karlskogan kunnan virkaaa tekevä sosiaalijohtaja Eva Person.

Kunnassa on lääketieteellisesti vastuullinen sairaanhoitaja, MAS, joka varmistaa, että kunnan hoito noudattaa kansanterveysviranomaisen ja Örebron lääninhallinnon ohjeita. Ohjeiden perusteella laaditaan menettelyt, joita sovelletaan kaikissa kunnan hoito - ja hoivatyössä. Jatkuva koulutus ja tarkistaminen sekä omavalvonta varmistavat, että kaikki toimii.

Varmistaa materiaalien saatavuuden
- Karlskoga ei ole vielä hätätilanteessa ja teemme kaikkemme pystyäksemme selviämään, vaikka tilanne muuttuisikin, Eva Person sanoo.

Paljon ponnisteluja on myös tehty suusuojuksien, visiirien, käsiedesinfioinnin, käsineiden, suojavaatteiden ja vastaavien  saatavuuden varmistamisessa. Tällä hetkellä suojamateriaalia ei puutu, mutta tietty osa on varastoitu, jotta niitä voidaan jakaa tarvittaessa. Tarkoituksena on käyttää oikeita asioita oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan oikealle henkilölle.

- Olemme tällä hetkellä yhteydessä useisiin yrityksiin. Toistaiseksi meillä on kunnassa suojamateriaaleja, mutta meidän on varmistettava, että meillä on niitä riittävästi, jos syntyy suuri puhkeaminen. Tällä hetkellä näyttää siltä, ​​että selviämme siitä, ja se tuntuu hyvältä , sanoo Eva Persson.

Kunta etsii tuntisijaisia
Ohjeet, joiden mukaan kaikkien oireitatuntevien, tulisi pysyä kotona, tarkoittaa, että sairauslomia on enemmän kuin normaalisti. Siksi kunta etsii nyt tuntisijaisia varmistaakseen, että hoidossa on tarpeeksi henkilökuntaa. Tavallisesta suuremmasta työmäärästä huolimatta olemme selvinneet hyvin tähän asti..

- Yleisesti ottaen kaikki on toiminut uskomattoman hyvin, ja kaikki hallinnossa työskentelevät ovat todella osoittaneet haluavansa tehdä parhaansa tässä vakavassa tilanteessa. Olen vakuuttunut siitä, että yhdessä selviämme tästä. Juuri näissä tilanteissa on huomataan, että meillä on uskomattoman paljon erittäin päteviä työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita, sanoo Eva Persson

Uppdaterad 2020-04-03