Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

Tills vidare: 07.30-16.00

info@karlskoga.se

12 maaliskuuta 2020

Napsauta päivämäärää, niin pääset kyseessä olevaan päivitykseen

Karlskogan kunta seuraa koronaviruksen leviämistä koskevien tapahtumien kehitystä. Viranomaisia, joiden tietoja kunta seuraa, ovat: Kansanterveysvirasto, WHO- Maailman terveysjärjestö, ulkoasiainministeriö, Ruotsin tartuntasuojalaitos ja tartuntasuojalääkärin suositukset.

Muistutus: Pese kädet - Yski ja aivasta kyynärtaipeeseen - älä kosketa kasvojasi - pidä välimatka ja pysyttele kotona

Pese kädet-yski ja aivasta kyynärtaipeeseen - älä kosketa kasvojasi - pidä välimatka - pysyttele kotona

Tilanne kunnassa

Kunnan sairausaste on viime aikoina tasaantunut. Se on kuitenkin edelleen rasittava tietyissä paikoissa, ei vähiten hoidossa. Siitä huolimatta voimme ylläpitää riittävää laatua meneillään olevissa toimissa ja tämä on mahdollista, koska henkilökunta tekee fantastista työtä!

Karlskogan kunta siirtyi valmiustilaan 11. maaliskuuta. Kunnan työn painopiste on seurata kansallisia ohjeita riskiryhmien suojelemiseksi ja tartunnan leviämisen rajoittamiseksi. Työ jatkuu jatkuvasti riippumatta siitä onko viikonloppu tai arkipäivä, ja se koostuu pääasiassa yhteiskunnallisesti tärkeiden toimintojen ylläpidosta ja kunnan perustoiminnasta kansalaisia ​​kohtaan.

Teemme jatkuvaa yhteistyötä Örebron lääninhallituksen, Örebron lääninalueen, kuntien ja muiden läänin toimijoiden kanssa, jotka harjoittavat yhteiskunnallisesti tärkeitä toimia.

Suojalaitteiden suhteen monet toimijat pyrkivät varmistamaan, että meillä on käytettävissään tarvittavat suojavälineet sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Työtä tehdään sekä alueellisesti että kansallisesti, mutta pyrimme myös paikallisesti varmistamaan oikeiden suojavälineiden saatavuuden.

Tilanne läänissä

Päivitetyt tiedot läänin tilasta ja tartunnan saaneiden lukumäärästä ja vastaavasta löytyy Örenron läänin alueen ruotsalaiselta sivulta:
Region Örebro läns startsidalinkki toiselle sivustolle

Hur du kan skydda dig och andra från smitta på olika språklinkki toiselle sivustolle

Allmän information på olika språklinkki toiselle sivustolle

Seuraavat varotoimenpiteet ovat voimassa:

• Hoitokotien vierailut kielletty, poikkeuksista päättää yksikköpäällikkö.

•  Erityyppiset vierailut ja suuremmat aktiviteetit  jotka vaikuttavat eri riskiryhmiin perutaan

Yleisiä tapahtumia perutaan linkki toiselle sivustolle

Onko kunnan toiminnoissa tartunnan leviämisriski?

Mikäli covid-19 - tartunnan leviämisriski on toiminnassa, ottaa Örebron läänin tartuntasuojausyksikkö yhteyttä niihin, joihin on otettava yhteyttä. Jos toimintaan ei oteta yhteyttä, se tarkoittaa, että kyseisessä toiminnassa ei tällä hetkellä ole tartunnan vaaraa

Kunnan menettelytapoja tarkistetaan myös, työtä johtaa kukin hallintopäällikkö.

Sisäisesti tietoa on välitetty johtajien ja intranetin kautta, ja on suunnattu ulkomailla olleille ja niille, joilla on sukulaisia / tuttavia, joilla on todettu koronavirus.

Kunnanjohto pitää päivittäin tilannearviota, missä tilannetta seurataan.

Yleiset suositukset

Ole huolellinen käsihygieniassasi. Pese kädet huolellisesti saippualla ja vedellä, mikä näissä viruksissa on tehokkaampaa kuin käsien desinfektio.

Ajattele lähdekriittisesti. Suurten tapahtumien yhteydessä on vaara, että huhut leviävät. Muista noudattaa lähdekriittistä lähestymistapaa tietojen jakamisessa. Kysymykset Mitä? Milloin? Missä? Miten? Kuka? ja Miksi? toimii lähdekriittisenä suodattimena vastaanottaessasi tietoja eri lähteistä. Tarkista aina tiedot useista eri lähteistä.

Jos sinulla on kysymyksiä koronaviruksesta, ilman että sinulla on oireita, kuten yskää, kuumetta tai hengitysvaikeuksia, voit käydä Kansanterveysviranomaisen verkkosivustolla. Voit soittaa myös valtakunnalliseen numeroon 113 13.
Jos sinulla on oireita ja olet ollut ulkomailla, missä tartunta leviää, tai jos olet ollut yhteydessä tartunnan saaneeseen ja tarvitset neuvontaa, soita puhelinnumeroon 1177.

Voit lukea lisää Suomen suurlähetystön sivultalinkki toiselle sivustolle, missä on linkkejä eri informaatiosivuille: .

Uppdaterad 2020-08-04