Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

info@karlskoga.se

5 maaliskuuta 2020

Tietoa koronaviruksesta

Karlskogan kunta seuraa koronaviruksen leviämistä koskevien tapahtumien kehitystä. Viranomaisia, joiden tietoja kunta seuraa, ovat: Kansanterveysvirasto, WHO- Maailman terveysjärjestö, ulkoasiainministeriö, Ruotsin tartuntasuojalaitos ja tartuntasuojalääkärin suositukset.

Tällä hetkellä virus ei vaikuta kunnan toimintoihin.Esikoulut ja koulut ovat avoinna tavalliseen tapaan, ja ne seuraavat Kansanterveyslaitoksen suosituksia. Kehoitamme kuitenkin eritysasuntoloiden ja päivähoidon vieraita välttämään vierailuja kahden ensimmäisen viikon aikana kotiinpaluustaan, jos henkilö vieraili tai matkusti koronaviruksen epidemia-alueella ,tai jos hän on ollut tekemisissä henkilön kanssa, joka on ollut siellä. Kunnan menettelytapoja tarkistetaan myös, työtä johtaa kukin hallintopäällikkö.

Sisäisesti tietoa on välitetty johtajien ja intranetin kautta, ja on suunnattu ulkomailla olleille ja niille, joilla on sukulaisia / tuttavia, joilla on todettu koronavirus.

Kunnanjohto pitää päivittäin tilannearviota, missä tilannetta seurataan.

Yleiset suositukset

Ole huolellinen käsihygieniassasi. Pese kädet huolellisesti saippualla ja vedellä, mikä näissä viruksissa on tehokkaampaa kuin käsien desinfektio.

Ajattele lähdekriittisesti. Suurten tapahtumien yhteydessä on vaara, että huhut leviävät. Muista noudattaa lähdekriittistä lähestymistapaa tietojen jakamisessa. Kysymykset Mitä? Milloin? Missä? Miten? Kuka? ja Miksi? toimii lähdekriittisenä suodattimena vastaanottaessasi tietoja eri lähteistä. Tarkista aina tiedot useista eri lähteistä.

Jos sinulla on kysymyksiä koronaviruksesta, ilman että sinulla on oireita, kuten yskää, kuumetta tai hengitysvaikeuksia, voit käydä Kansanterveysviranomaisen verkkosivustolla. Voit soittaa myös valtakunnalliseen numeroon 113 13.
Jos sinulla on oireita ja olet ollut ulkomailla, missä tartunta leviää, tai jos olet ollut yhteydessä tartunnan saaneeseen ja tarvitset neuvontaa, soita puhelinnumeroon 1177.

Voit lukea lisää Suomen suurlähetystön sivultalinkki toiselle sivustolle, missä on linkkejä eri informaatiosivuille: .

Ruotsiksi voit lukea lisää seuraavilta sivuilta:

Folkhälsomyndighetenlinkki toiselle sivustolle

Länsstyrelsen i Örebrolinkki toiselle sivustolle