Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

info@karlskoga.se

6 helmikuuta 2020

Saamelaisten kansallispäivänä liputetaan

Ruotsin alkuperäiskansa, saamelaiset, viettävät tänään 6. helmikuuta kansallispäiväänsä. Tästä johtuen liehuu saamelaisten lippu kunnantalon lipputangossa.

Saamelaiset ovat yksi Ruotsin kansallisista vähemmistöistä, ja samalla myös Ruotsin alkuperäiskansakansa.

Juhlapäivän juuret juontavat yli sadan vuoden taakse, vuoteen 1917. Tuolloin Norjan Trondheimissä järjestettiin ensimmäinen yhteinen pohjoismainen saamelaiskokous, jonka tarkoitus oli pohtia saamelaisten yhteisiä onhelmia.

Saamelaisten kansallispäivä on yhteinen kaikille saamelaisille riippumatta siitä, asuvatko he Ruotsissa, Norjassa, Suomessa vai Venäjällä.

Saamekäräjien verkkosivulta löytyy lisätietoa saamelaisistalinkki toiselle sivustolle

Uppdaterad 2020-02-06