Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

info@karlskoga.se

26 helmikuuta 2019

Ruotsinsuomalaisten päivä

Ruotsinsuomalaisten päivää vietettiin kahtena päivänä Karlskogassa. Lippu oli salossa kunnantalon edessä , vaikkei se kovinkaan liehunut.

Juhliminen aloitettiin hieman etukäteen lauantaina Musiikkipalatsissa. Sosiaalilautakunnan toinen varapuheenjohtaja ja ruotsinsuomalaisen neuvoston jäsen Niina Slagner toivotti satakunta ruotsinsuomalaista tervetulleiksi, ja painotti ruotsinsuomalaisen identiteetin tärkeyttä.

Tämän jälkeen lavalle saapui Suomen Turusta "Rafaeliln enkelit", jotka lauloivat ja soittivat suomalaista musiikkia. Ensimmäinen lauluhan oli hyvin sopiva meille ruotsinsuomalaisille "Olen suomalainen".

Väliajan jälkeen kuulimme Seppo Puolteen juhlapuheen. Seppohan on hyvin tunnettu ruotsinsuomalaisissa piireissä, ja onhan hän ollut vuosikausia Axevallan kansankorkeakoulun rehtori.

Iltapäivä päätettiin Rafaelin enkeleiden merkeissä.

Päivän juhlallisuudet järjestettiin yhteistyössä Karlskogan kunnan, ÖV:n piirin, Karlskogan Suomi-seuran sekä Eläkeläisyhdistys Tähden kanssa.

Sunnuntai, itse ruotsinsuomalaisten päivä, jatkui myös musiikin merkeissä, kun ruotsinsuomalainen lastenkirjailija Päivi Hällström kitaristinsa Hasse Hällströmin kanssa  viihdytti ensin lapsia kirjastossa ja sen jälkeen vanhuksia Lötängenin suomalaisella osastolla.

Päivä päättyi Paivin luentoon ÖV:n piirillä.

Uppdaterad 2019-02-27