Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

info@karlskoga.se

28 elokuuta 2018

Lötängenissä suomalainen osasto

Viimeinkin monien Karlskogan ruotsinsuomalaisten toivomus toteutui ja nyt kunnassamme on virallisesti suomalainen osasto

Maanantaina 27. elokuuta jää Karlskogan ruotsinsuomalaisten mieleen historiallisena päivänä, sillä silloin saiime virallisesti suomalaisen osaston.

Osasto, Solängen 2, sijaitsee Lötängenin hoitoasuntolassa, ja on jo periaatteessa toiminut viitisen vuotta. Osastoa ei ole kuitenkaan saatu nimittää suomalaiseksi osastoksi ennenkuin sosiaalilautakunta teki asiasta päätöksen kesäkuussa.

Suomalaisella osastolla asuu tällä hetkellä 10 suomalaista, ja hoithenkilöstön kahdeksasta on kuusi suomenkielistä.

Yksikköpäällikkö Sonja Eriksson toivotti kaikki tervetulleiksi, jonka jälkeen sosiaalilautakunnan puheenjohtaja Ingégerd Bennysson piti avajaispuheen.

Kulttuuriesityksestä vastasi Karlskogan senioritanssijat "Kisaseniorit" sekö Karlskogan Suomi-seuran laulajat.

Suomen kielen hallintoalue lahjoitti sinivalkolipun seinälle laitettavaksi.

Yksikköpaallikkö Sonja Eriksson ja osa suomalaista henkilöstöä.

Uppdaterad 2018-08-28