Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

15 oktober 2019 - Pressmeddelande

Två nya distansutbildningar till Lärcentrum

Lärcentrum i Karlskoga har fått ett beslut om två nya distansutbildningar mot lärarprogrammet på Karlstad universitet.

Lärcentrum i Karlskoga som är en del av Vuxnas lärande, vuxenutbildningen Karlskoga-Degerfors, har fått ett nytt beslut om två nya distansutbildningar mot lärarprogrammet på Karlstad universitet.

Distansutbildningarna som blivit beviljade är grundskollärarprogrammet med inriktning årskurs 4-6 som börjar höstterminen 2020 och förskollärarutbildningen som startar vårterminen 2021.

Lärcentrum har till huvuduppgift att ge studenter som studerar på distans stöd i deras högskole- och universitetstudier. Verksamheten bedrivs på Kunskapens hus, Värmlandsvägen 23.

Det finns möjlighet till digitala möten i våra salar, till exempel kan studenter från olika orter studera tillsammans. Här finns också grupprum, datorer, skrivare och ett kök som studenterna har tillgång till säger Linda Johansson, samordnare på Lärcentrum Karlskoga.

Det finns också möjlighet att se föreläsningar via telebild i Lärcentrums lokaler och att skriva tentamen på distans för de utbildningar där universitetet/lärosätet tillämpar det.

Lärcentrum i Karlskoga har ett avtal med Karlstad universitet som gäller deras lärarutbildningar som de förlägger på distans. Men även studenter som studerar mot andra universitet/lärosäten kan använda Lärcentrums lokaler.

Uppdaterad 2019-10-15

Mattias Simonsson