Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

6 maj 2019 - Pressmeddelande

Klart med ny kommundirektör

Ny kommundirektör i Karlskoga kommun blir Johan Harryson. Han kommer närmast från Danderyds kommun där har tjänsten som bildningsdirektör.

- För mig är Johan Harryson precis vad vi letat efter, säger Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga kommun. Johan har med sig erfarenhet både från privata näringslivet men också erfarenhet från kommunal sektor.

Den nya kommundirektören har haft olika förvaltningschefsjobb i Mariestad och Växjö, men har även erfarenhet från privat sektor. Bland annat värmländsk sådan, för fem år sedan fick han uppdraget som VD för Stiftelsen Lundsbergs skola där han under några år verkade framgångsrikt.

- Efter en gedigen rekryteringsprocess kom vi fram till två riktigt bra kandidater. Kombinationen av erfarenheter, framförallt från skolvärlden som ju är ett av Karlskogas mest prioriterade områden, talade slutligen till Johan Harrysons fördel, avslutar Tony Ring.

Johan Harryson tillträder som kommundirektör i Karlskoga den 1 augusti.

Uppdaterad 2019-05-06

Tony Ring