Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

16 januari 2019 - Pressmeddelande

Fixa plugget! – studiehjälp med #pluggavidare

Projektet #pluggavidare erbjuder numera studiehjälpen Fixa plugget! på Skranta torg.

- Vi har fått ett stort gensvar och vi hoppas att fler ska hitta hit, säger Lisa Arenö, projektledare.

Redan i höstas genomfördes studiehjälp på alla högstadieskolor i Karlskoga, men från och med nu ges hjälpen även i lokalen vid Skranta torg. Studenter från Örebro och Karlstad universitet finns på plats i lokalen vid torget för att stötta, peppa och hjälpa till med skoluppgifter.

- Jag vill också tipsa ungdomarna om att prata framtid och studentliv med dem, säger Lisa Arenö.

Fixa plugget! riktar sig till alla ungdomar mellan 13 och 19 år. Studiehjälpen är kostnadsfri och håller till på Skogsrundan 2, det vill säga precis vid Skranta torg och har öppet varje torsdag klockan 16.00-18.00, röda dagar undantagna.

Projektet #pluggavidare genomför aktiviteter främst för 13-19 åringar i Karlskoga kommun och projektet har flera mål:

• att fler ska klara skolan
  • att motivera till att plugga vidare
  • att alla vuxna runt barn och ungdomar pratar positivt om utbildning

Ta gärna kontakt med Lisa Arenö innan ett eventuellt besök eller om ni vill veta lite mer.

Varmt välkomna till Fixa plugget!

Uppdaterad 2019-01-16