Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

9 januari 2019 - Pressmeddelande

Karlskoga kommun rekryterar ny kommundirektör

Kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) i Karlskoga kommun har gett kommunstyrelsens ordförande, Tony Ring (M) i uppdrag att rekrytera en ny kommundirektör.

Valresultatet 2018 i Karlskoga kommun innebär ett nytt politiskt styre från och med 1 januari 2019.

Det nya politiska styret verkar för att genomföra en ny inriktning på kommunens arbete och som en konsekvens finns då även ett behov av en ny inriktning i tjänstemannaledningen.

- Vi har beslutat att oss för att genomföra vissa förändringar, säger Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande. En sådan förändring i tjänstemannaledningen är att rekrytera en ny kommundirektör.

En överenskommelse har träffats med nuvarande kommundirektören, Karin Björkman, den innebär att hennes anställning avslutas den 13 januari 2019.

Rekryteringsprocessen av ny kommundirektör påbörjas den 21 januari. Från och med den 9 januari till och med den 29 januari kommer personalchef Lone Atterstig att gå in som tillförordnad kommundirektör.

Uppdaterad 2019-01-09