Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

22 oktober 2018 - Pressmeddelande

Karlskogas äldre nöjda med kommunens vård och omsorg

Karlskogas äldre som är i behov av hemvård eller bor på något av kommunens vårdboenden är mycket nöjda med den hjälp de får av kommunen. Så har det sett ut i många år, resultaten i år ser lika bra ut som tidigare - och på flera håll ser det aningen bättre än förra året.

- Kommunen har under flera år haft höga resultat och det är glädjande att det fortsätter på det sättet, kommenterar Helen Willyams, socialchef, om den årliga mätningen som Socialstyrelsen ansvarar för.

De som har hemvård i Karlskoga är nöjdare både än riksgenomsnittet och över snittet för Örebro län. Och nöjdheten på kommunens vårdboenden är nästan lika hög.
För att öka kvalitén ytterligare har man under det gånga året fortsatt arbeta med aktiviteter på vårdboenden, bland annat köpt in parcyklar så den som vill kan få komma ut och få känna vinden i ansiktet.

- Grunden är såklart trygghet, hög kvalité på vården och ett gott bemötande av kompetent personal, men vi arbetar också med att erbjuda våra äldre en guldkant på tillvaron. Parcyklarna är ett exempel på det. De blev en succé och mycket uppskattat av både boende och personal, säger Maria Malmsten.

Läs hela pressmeddelandet härPDF

Uppdaterad 2018-10-22