Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

5 december 2016 - Pressmeddelande

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Foto:Justem Johnsson

Nya möjligheter att parkera i centrum

I början av december införs det flera avgiftsfria korttidsparkeringar, upp till tio minuter, i Karlskoga centrum. Från mitten av januari blir det också möjligt att parkera i centrum med app eller sms. Nya parkeringsautomater har köpts in där man kan betala både med mynt och betalkort.

Under januari blir det möjligt att parkera i centrum med hjälp av en applikation (app) i en smartphone eller via sms. I appen kan man se var närmaste parkeringsplats finns, hur länge man får stå där och vad det kostar att parkera. Genom appen kan man både starta och stoppa parkeringstiden. Det innebär att du inte betalar mer än den tid du står parkerad. För kunna använda den nya tekniken har nya parkeringsautomater köpts in.

- De nya parkeringsautomaterna är snabbare vid betalning och kan hantera de ”nya mynten” men även de ”gamla mynten” och betalning med kort. Dessutom finns en funktion i de nya automaterna för att kunna förlänga parkeringstiden via automaten, säger trafikingenjör Agneta Köhler.

I anslutning till varje parkeringsautomat skyltas det upp med information hur man gör för att parkera och betala med app eller sms.

- Vi sätter också upp skyltar i centrum som visar var man hittar närmaste parkeringsautomat, berättar trafikingenjör Agneta Köhler.

Från och med december kommer också avgiften att tas bort på 29 parkeringsplatser i centrum. Istället kan man där parkera upp till tio minuter utan betalning.

- Vi gör denna förändring för att öka flexibiliteten i parkeringsutbudet i centrum. De nya avgiftsfria platserna möjliggör exempelvis kortare ärenden in till affärer, säger trafikingenjör Agneta Köhler.

‌Här finns de nya avgiftsfria parkeringsplatserna‌
Norra Viaduktgatan 14 platser
Katrinedalsgatan 42 platser
Bergsmansgatan 2-46 platser
Bergsmansgatan 11-198 platser
Kungsvägen 432 platser
Kungsvägen 332 platser
Värmlandsvägen 42 platser
Värmlandsvägen 123 platser


Uppdaterad 2016-12-05