Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Sommarvikariat

Att arbeta i en kommun är att ha Sverige viktigaste jobb. Vi söker dig som vill gå till och från jobbet med en känsla av att göra skillnad. Oavsett om du ger vård och trygghet åt äldre eller lagar mat till barn och äldre så bidrar du till att skapa bra dagar för människor som lever och verkar i Karlskoga.

Under sommartid har du chansen att jobba inom någon av kommunens många spännande verksamheter.

Vad är skillnaden på sommarvikariat och feriepraktik?

En sommarvikarie ersätter ordinarie personal under semesterperioden. Efter en introduktion så förväntas man utföra de ordinarie uppgifter som finns på arbetsplatsen.

Feriepraktik kan sökas av dig som har gått ut åk 9 eller åk 1 gymnasiet. Praktiken sker inom kommunens verksamheter eller i Karlskogas organisationer och föreningar. Arbetsuppgifter kan vara inom omsorg (promenader med äldre, tidningsläsning, spela, sjunga, prata), barnomsorg, naturvård, trädgård, städuppgifter eller att hjälpa föreningar med sin sommarverksamhet. Praktiken sker under tre veckor, fyra timmar per dag.

Var kan man sommarvikariera?

Många verksamheter har en lugnare period och andra stängs helt under sommaren, till exempel skolan. Andra verksamheter rullar på precis som vanligt, till exempel omsorgen. Omsorgen är också det område som har det största behovet under sommaren.

Introduktion och handledare?

Varje sommarvikarie får en introduktion som ska bidra till att man känner sig välkommen i arbetsgruppen och får kunskaper som gör att man kan göra ett bra jobb. Man har även en handledare som finns som stöd på arbetet.

Arbetsperioder och arbetstider?

Vi har behov av sommarvikarier hela sommaren, ju längre period man har möjlighet att arbeta desto större är chansen att erbjudas jobb. Arbetstiderna kan variera beroende på verksamhet, flera arbetsplatser har scheman som täcker både dag, kväll, vardag och helg.

Lön?

Sommarvikarier ersätts med lön per timme. Timlönen varierar och baseras på vilket uppdrag och vilken utbildning/erfarenhet man har. Lönen utbetalas den 27:e varje månad. Timlön utbetalas månaden efter att arbetet utförts, dvs. det arbete som utförs i juli ersätts i augusti.

Försäkringar?

Som medarbetare i Karlskoga kommun är man försäkrad på arbetstid samt kan få ersättning om man skadar sig på arbetet.

Hur ger jag synpunkter på mitt sommarvikariat?

Du som arbetar hos oss kommer förhoppningsvis att få en spännande och lärorik sommar. Vår strävan är att varje sommarvikarie ska trivas och få möjlighet att göra ett bra jobb.

I september skickas en enkät till alla sommarvikarier, där du får svara på vad du tyckt om ditt sommarvikariat. Dina åsikter är värdefulla så att vi kan fortsätta med det som är bra och förändra det som inte är bra.

Uppdaterad 2017-12-19