Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

Val till riksdag, landsting och kommun

Du som senast på valdagen fyller 18 år, är svensk medborgare och bosatt i Sverige (eller någon gång har varit folkbokförd här) är röstberättigad vid allmänna val till riksdagen, kommun och landsting samt vid val till Europaparlamentet.

Utöver vad som sagts om riksdagsval äger du rösträtt vid val till kommun- och landstingsfullmäktige, om du senast på valdagen är:

• medborgare i någon annan av Europeiska unionens medlemsstater
  • medborgare i Island eller Norge
  • eller om du i andra fall är utlänning, men varit folkbokförd i Sverige under tre år i följd före valdagen.

Ambulerande röstmottagare

Kommunen kan förordna ambulerande röstmottagare för personer som inte själva kan ta sig till en vallokal och som inte själva kan ordna med bud.

Valnämnden i Karlskoga kommun har förordnat ambulerande röstmottagare.

De ambulerande röstmottagarna kommer att vara tillgängliga för tidsbokning och budröstning under förtidsröstningsperioden.

Boka ambulerande röstmottagare

Bokning av ambulerande röstmottagare öppnar den 1 maj 2019.

Du kan boka de ambulerande röstmottagarna på tre sätt:

Uppdaterad 2019-01-09