Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Drönare

Karlskoga kommun använder sig av drönare vid fotografering av vyer från luften. Drönaren kan också kallas för quadrocopter eller UAS. De bilder som tas med drönaren används som ett komplement till de bilder vi tar från marken med en vanlig systemkamera. Bilderna eller filmerna används uteslutande inom kommunens verksamhet och säljs inte till någon extern kund.

Dokumentationsverktyg

Användningsområdet för bilder och filmer från drönaren är stort, men används framförallt som arbetsmaterial för att kunna ta bättre beslut i ett visst ärende, marknadsföring av kommunen, som grund för illustrationer och dokumentation vid vägarbeten. Bilderna kan även användas istället för traditionella inmätningar - ett område som ännu är outforskat hos oss.

Tillstånd krävs

För att Karlskoga kommun ska få fotografera med drönaren från luften krävs tillstånd från länsstyrelsen. Detta tillstånd reglerar hur vi får flyga och hur vi ska hantera det material vi samlar in med hjälp av drönaren. Bilderna får exempelvis inte innehålla identifierbara personer - om vi inte har tillstånd från aktuella personer. För att bilderna sedan ska få användas och spridas, krävs att de godkänns av Lantmäteriet.

Uppdaterad 2018-03-15