Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Viltolycka

Trafikolyckor med husdjur

Om du kör på ett djur, till exempel en hund eller katt, är du skyldig att kontakta Polisen. Har du möjlighet att stanna bör du undersöka direkt och försiktigt om djuret lever. Om det gör det ska du ringa larmnumret 112. Annars ringer du 114 14.

Tänk på att även djur som bara visar svaga livstecken ofta kan räddas till livet. Om djuret är så svårt skadat att det omedelbart bör avlivas är det i första hand polis eller veterinär som ska göra det. Det är bara i väldigt brådskande fall som någon annan får avliva ett skadat djur.

Trafikolyckor med vilda djur

Har du skadat ett vilt djur ska du kontakta polisen. Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter och örn. Förfölj eller spåra inte ett skadat djur själv. Polisen kontaktar en jägare med särskild kompetens för att spåra det påkörda djuret. Är djuret skadat, men vid liv ska du ringa 112.

Det är bra om du alltid har en viltolycksremsa i din bil. Du får den gratis hos Bilprovningen eller så kan den beställas från Nationella viltolycksrådets webbplatslänk till annan webbplats. Om du inte har någon markeringsremsa kan du märka ut platsen med något annat som är väl synligt, till exempel en plastpåse eller en halsduk.

Uppdaterad 2016-01-21