Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Boforsudden

Den nybyggda parkourbanan vid Boforsudden.

Under hösten 2018 stod en parkour-anläggning och en pumptrackbana färdiga vid Boforsudden i Karlskoga. På området har man också utökat antalet ställplatser för husbilar till totalt 19 platser.

På Boforsudden i Karlskoga finns många möjligheter till aktivitet. Dels har en ny parkouranläggning byggts och stod klar hösten 2018. Parkour är en träningsmetod som innebär att ta sig från punkt A till punkt B på det snabbaste, smidigaste och effektivaste sättet. I parkour ses varje hinder som en möjlighet att utveckla sin fysiska och psykiska kapacitet genom träning, för att forcera olika typer av hinder. Parkour utövas såväl inom- som utomhus och det är bara fantasin som sätter gränser för vilka vad som går att göra.

Intill parkouranläggningen har också en pumptrackbana tagit form där det går att ta sig fram med exemeplvis cykel eller kickbike. Sedan tidigare finns en skatepark på området.

Ställplats för husbilar

Vid Boforsudden i Karlskoga finns också en ställplats för husbilar som ligger med utsikt över vår vacka sjö Möckeln. Under 2018 utökades ställplatsen så nu finns totalt 19 uppställningsplatser som alla är utrustade med eluttag. Från ställplatsen är det gångavstånd till centrala Karlskoga.

Den maximala uppställningstiden inom området är begränsad till 48 timmar och avgiften för att parkera på ställplatserna är 150kr/dygn.

Läs mer om ställsplatsen för husbilar


Uppdaterad 2019-02-22

Nyheter och reportage

Väggarna börjar ta form

Sittytan som har påbörjats

Den färdigbyggda parkouren