Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

20 oktober 2017 - Uppleva & göra

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Parkouranläggning byggs på Boforsudden

Under torsdagen togs det första spadtaget för en parkouranläggning som ska byggas på Boforsudden i Karlskoga.

På plats för att gemensamt ta det första, symboliska, spadtaget var Liselotte Eriksson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, Siv Björck Kjellgren, ordförande i kultur- och föreningsnämnden och Pontus Nässén Ahlström, freerunningledare på Bofors Gymnastikförening.

Anläggning för ungdomar

Anläggningen som byggs på Boforsudden intill skateparken och ställplatserna, med utsikt över Möckeln, ska vara en plats för ungdomar att umgås på. Anläggningen kommer innehålla bland annat betongväggar och metallstänger med möjligheten att utöva aktiviteten parkour - som handlar om att förflytta sig mellan, över och under hinder på ett så effektivt och snabbt sätt som möjligt. Det kommer också byggas en yta för socialt umgänge, med sittplatser och en dansyta med en musikbox där det går att spela musik genom att koppla in sin telefon via bluetooth.

Vi har hämtat inspiration och idéer från liknande anläggningar runt om i landet och vi vill att det här ska vara en social yta som riktar sig till alla. Förhoppningsvis så kan den är anläggningen göra det enklare för de som är nyfikna på parkour, att våga testa, sa Dan Christensen, projektledare på Karlskoga kommun.

Färdigt nästa sommar

Arbetet beräknas vara färdigställt till nästa sommar. Det påbörjas nu under hösten 2017 och pågår fram till vecka 51. Sedan återupptas arbetet igen när tjälen släpper ur marken framåt vårkanten.

Du kan följa arbetet med parkouranläggningen här.

Uppdaterad 2017-10-20