Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

17 januari 2019 - Stöd & omsorg

Kördelux har släppt låt och musikvideo

Under hösten 2018 har Kördelux spelat in låten "Det finns hopp" tillsammans med låtskrivaren och artisten Peter Hallström. Till låten har Kördelux även spelat in en musikvideo.

Det bjöds på både bubbel och tilltugg på Kulturskolan när Kördelux firade släppen av sin låt och musikvideo. Känslorna var många hos deltagarna i kören efter att de fått se musikvideon för första gången.

Det är så mycket känslor och energi i kören. Det betyder så mycket för deltagarna att få vara med på den här resan, säger Rozita Åkerstedt, projektledare för Kördelux.

Våren 2018 föddes en idé hos kören om att spela in en låt. Kördelux kontaktade låtskrivaren Peter Hallström som hade en färdig text som både han och kören tyckte passade bra.

- Kördelux har gett så många konserter och vi kände att det vore kul att få göra någonting utöver det. Många roliga timmar har det blivit i inspelningsstudion för hela kören, mindre grupper, enskilda solister, Öjebokören, Peter Hallström och inte minst Peter Tikkanen som producerat låten och som är Kördelux konstnärlige ledare, säger Rozita.

Älska Delux

Den 13 och 14 februari samt 3 mars intar Kördelux Stadsteatern Nya Folkets Hus i Karlskoga för att ge tre konserter med en rad olika artister. Förutom Peter Hallström som också sjunger på "Det finns hopp", kommer Boris René, Åsa Bergfalk, Öjebokören och Peter Tikkanen att vara med.

Biljetter till Älska Delux hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information

Lyssna på Kördelux - Det finns hopplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om Kördelux:

Kördelux är en kör som består människor med olika typer av funktionsnedsättningar. Förutom att sjunga i kör spelar de även rockmusik, teater, dansar och pysslar med bild och form. Sedan Kördelux beviljades bidrag av Allmänna arvsfonden har kören utvecklats till en bred kulturverksamhet.

Kontakt:

Rozita Åkerstedt
Projektledare Kördelux
E-post: rozita.akerstedt@karlskoga.se

Uppdaterad 2019-01-17