Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

23 juli 2018 - Kommun & politik

Så arbetar kommunen i värmen

Den långvariga värmen och torkan påverkar både människor, djur och natur. Kommunens olika verksamheter följer de råd och rekommendationer som finns för att så långt det är möjligt ge service och stöd till kommunens medborgare

I verksamheter för barn kan anpassningen till värmen innebära vattenlekar utomhus och lite lugnare lek inomhus när det är som varmast, i alla verksamheter såsom vårdboenden arbetar alla för att så långt det går hålla svalt inomhus och erbjuda dryck ofta.

Kommunens vårdboenden för äldre personer har flera mindre AC-anläggningar och fläktar har köpts i så stor utsträckning som möjligt med tanke på tillgången. Man erbjuder också glass, vattenmelon och andra produkter som innehåller mycket vatten. Även personalen erbjuds glass och uppmanas att dricka ordentligt.

Foderbrist hotar

Kommunen har också gått in och stöttat upp djurägare genom att erbjuda gräsområden gratis. Områdena finns uppmärkta på kommunens webbkarta och för den som är intresserad är det bara att kontakta Servicecenter.

På kommunens hemsida finns en samlingsida om torkan och dess konsekvenser. Där finns info om vattennivåerna (som ännu så länge är goda), eldningsförbudet och kommunens erbjudande om gräsområden till djurägare. Där finns också länkar för den som önskar fördjupad information.

Kommunen deltar i telefonkonferenser med länsstyrelsen, övriga kommuner i länet, räddningstjänsterna och polisen för att hålla sig informerade och väl förberedda för eventuella konsekvenser av torkan. Detta ger också möjlighet att samarbeta och uttnyttja olika resurser på ett effektivt sätt.

Uppdaterad 2018-07-23